Nieuw Zeeland per camper

Verken Nieuw-Zeeland met de camper

Nieuw Zeeland laat  zich met een campervan in 4 tot 6 weken ontdekken. Gemiddeld is de ontdekkingsreis 5600 km en dit betekent van 130 tot 200 km per dag. Het ontspant zo nu en dan ergens een dag extra te blijven, dus sommige dagen rij je boven het gemiddelde. Omdat het gros van de wegen tweebaans, van het heen en weer en op en neer soort zijn, ligt de gemiddelde snelheid dicht bij 50 km/uur.
De meeste bezoekers vinden een compromis tussen een strak A naar B reisplan en je gesternte volgen: blijven waar het bevalt en doorrijden als het niet zint. Omdat nogal wat attracties zoals het walvissen kijken weergevoelig zijn, kan het zijn dat je meer dan een kans nodig hebt om te slagen.

Wanneer je Nieuw Zeeland voor de eerste keer bezoekt raden wij aan om het land in een achtvormige route te verkennen met als centraal punt de Cook Strait ferry oversteek Wellington-Picton, en er ongeveer 35 dagen voor uit te trekken, zodat u een goed overzicht van het land hebt en niets hoeft te missen. Korter of langer kan natuurlijk ook maar dit vraagt over het algemeen een ander routeplan.

Met het oog op de baan die de zon op het zuidelijk halfrond neemt en de aard van het landschap raden wij aan het Noord-eiland met de klok mee rond te rijden en het Zuid-eiland tegen de klok in. Voor wie de zon zoekt komt het goed uit om in het middelpunt van de acht -de noord<>zuid-oversteek- aan de hand van de weerberichten te besluiten om eerst het westen en dan het oosten te bezoeken of omgekeerd.